Epok | Den hvite snusen

Epok

Epok - Hvit snus


I 2008 var det en svensk mann ved navn Lars Björkholm som startet selskapet Winnington. Fra den lille svenske landsbyen Hökerum i Västra Götaland startet han det som skulle bli det første selskapet i sin tid til å klare å utfordre Swedish Match med snusmerket Gustavus. Selskapet har i senere tid blitt kjøpt opp av British American Tobacco (BAT).


Kjøp Epok


Men det var først i 2014 at Winnington kom med noe helt nytt, noe ingen hadde sett før. Da lanserte de Epok, en hvit snus, i Sverige. Epok ble raskt populær i Sverige, og da tok det ikke lang tid før man så det i norske butikker. Gjennom en patentert renseprosess som involverer defibrering, vasking og rensing av tobakken, gjør de den vanlige brune tobakken hvit. Dette gjør også at Epok som snus har langt lavere tobakksprosent enn vanlig snus. Før snusen helles over i poser tilsetter de smak i produktene. Det endelige resultatet er en snus med lang holdbarhet som også er helt hvit. 


Dette gir mange fordeler. Blant annet misfarger ikke hvit snus tennene. Samtidig er det mange uønskede stoffer fra tobakken som vaskes bort i renseprosessen.


Da Epok først kom på markedet i 2014 var det kun to typer. De ble fort fulgt av ett nytt produkt senere på året. Det er derimot ingen av disse som eksisterer i dag. Men, i 2015 kom Epok ut med en rekke nye smaker som du kanskje kjenner igjen fra butikker i dag. Alle disse er helhvite med forskjellige smaker og nikotininnhold. 


Kjøp Epok


De to første modellene ble lansert i april, 2014. Et tredje produkt kom ut på markedet i september 2014. Ingen av de produktene finnes i dag. Men i 2015 kom Epok ut med en rekke nye smaker som alle finnes i dag. Alle snusmodellene er helhvite. De kommer med forskjellig nikotin innhold og smak. Det er ikke lenge siden alle modellene inneholdt den samme mengden nikotin, 8.5 mg/g. Alle Epok porsjonene er dessuten smale (slim). De selger ikke superslim eller klassiske porsjonsstørrelser (enda).


De mest kjente snustypene Epok i dag selger er disse:

EPOK No1 Ice Blue Intense S4

Epok No1 Ice Blue Intense S4 er en helhvit portionssnus med slim format. Epok no1 har en sterk mintsmak. Den er meget populær i helhvit-mint segmentet. Kjøp Epok No1 her.


EPOK No2 Arctic Blue S2

Epok No2 Arctic Blue S2 er som sin storebror No1, en helvit snus i slim format, med en god arktisk mintsmak. Kjøp denne Epok-snusen her.


EPOK No3 Zest Green Intense S4

Epok No3 Zest Green Intense S4 har en deilig smak av lime, den kommer som alle Epok variantene som en helhvit snus i slim format. Dette er en relativt sterk snus. Kjøp denne Epoken her.


EPOK No4 Purple Intense S4

Epok No4 Purple Intense S4 har en deilig smak av Lakris, anis og urter. Epok No4 er en sterk, helhvit snus. Kjøp Epok No4 her.


EPOK No5 TROPIC BREEZE S2

Epok No5 Tropic Breeze S2 er en fruktig all white snus med smak av tropiske toner og har normal nikotinstyrke. Kjøp den her.


EPOK No7 Freeze X-Strong S5

EPOK No7 Freeze X-Strong S5 er en helhvit snus med smak av mint. Epok No7 Freeze-X er den sterkeste snusen hittil fra Epok. Kjøp Epok No7 her.